Skip to main content

Persoonlijk Ondersteuner | Begeleider

De Schapebloem // 24 – 36 uur

Als Persoonlijk Begeleider vervul je naast de algemene taken zoals ADL, een regierol. Je ondersteunt onze cliënten om hun beste zelf te zijn. Samen met de cliënt stel jij het ondersteuningsplan op, voor zowel wonen, werk als vrijetijdsbesteding. Met de familie, betrokkenen en het team werk je actief aan dit plan. Je neemt de leiding, vertaalt het plan naar concrete activiteiten en coacht het team bij de uitvoering ervan. Je bent alert op problemen, veranderingen, kansen en mogelijkheden, en weet hier snel op in te spelen. En deinst niet terug van cliënten met (gedrags)problematiek. Het allerbelangrijkste is dat je zorgt voor vertrouwen, veiligheid en structuur in de begeleiding, en dat je altijd werkt vanuit de behoeften van de cliënt.

Het verhaal van Evie

Evie is 35 en heeft groene vingers. Ze wordt ontzettend blij van het werk in de moestuin op het dakterras. Samen met haar huisgenoten eet ze samen ‘uit’ de moestuin in een van de gezellige huiskamers. Ze gaat vaak even bij de volière kijken, en ‘kroelen’ met de parkieten. Evie is super trots op haar fijne appartement. Soms loopt Evie tegen wat dingen aan, maar dan is Janna er. Janna helpt Evie én kijkt ook naar wat Janna verder kan helpen. Zo ontdekten ze samen Evie’s talent voor de moestuin.

Niet alleen Evie gaat aan de slag met haar talent, ook Janna blijft ontwikkelen. Het team stimuleert elkaar om te leren, om te ontdekken en is lekker eigen. Je mag hier een mening hebben, en nieuwe dingen proberen. Ow! En natuurlijk zijn de activiteiten die met en voor elkaar georganiseerd worden ontzettend gezellig!

De locatie

De Schapebloem is een nieuw en modern gebouw met 25 complete appartementen, twee gezamenlijke woonkamers en een gezellige algemene ruimte. Er wonen 25 cliënten van alle leeftijden. Op het dakterras vind je een groentetuin, plantenkas en volière. Vanaf het dak kijk je zo op de kinderboerderij. Een rolstoel is geen probleem: er zijn geen drempels, de deuren zijn breed en er is een lift. De bewoners hebben zelf de kleuren uitgekozen van het gebouw en van de muren in hun eigen appartement. Op de Schapebloem werken als een groot team onderverdeelt in drie kleine teams.

Culemborg is 32 km vanaf Utrecht en 37 km van Den Bosch gelegen.

Dit ben jij
  • Jij hebt een afgeronde zorgopleiding op minimaal MBO-4 of HBO-niveau, je hebt bij voorkeur ervaring als persoonlijk begeleider/ondersteuner
  • Jij bent een regisseur met scherp oog voor overzicht
  • Kennis van psychiatrie en gedragsproblematiek is een pre (autisme, dementie, syndroom van down, en dergelijke)
  • Enthousiaste aanpakker die stevig in de schoenen staat
  • Een verbindende teamspeler
  • Jij werkt graag zelfstandig maar bent onderdeel van een gezellig en deskundig team
  • Jij ziet altijd mogelijkheden en kansen in de ondersteuning aan cliënten
  • Jij hebt een positieve mindset en een flinke dosis humor om jouw dag mee door te komen

Jij & Prezzent

Feedback? Kansen! Zelfreflectie? Check! Wij zijn samen op zoek naar persoonlijke groei. Bij Prezzent zijn er korte lijnen met je regiomanager en een informele sfeer. Je werkt oplossingsgericht en in een klein team.

Werken bij Prezzent is uitdagend. Je hebt een zelfstandige functie. Hierin pas je jouw expertise op jouw unieke manier toe. Jouw kennis en ervaring kan variëren van ervaring in lichamelijke verpleging/verzorging, ervaring met dementie of ervaring met eenvoudige tot complexe psychische problemen.

Wij vinden het belangrijk dat jij je gezond en vitaal voelt! Weekend-, avond-, en slaapdiensten zijn onderdeel van het werk en als teamlid ben jij flexibel inzetbaar voor alle diensten.

Wie zijn wij?

Prezzent wil als kleine en ‘eigenwijze’ organisatie betekenisvol ondersteuning bieden en grenzen verleggen voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Doel is om onze cliënten te helpen hun leven te leiden op een manier die aansluit bij wensen en mogelijkheden.  

Wil je meer weten over Prezzent? Kijk dan hier

Arbeidsvoorwaarden

Je ontvangt direct contract voor onbepaalde tijd. Een salaris in FWG 45 van de CAO Gehandicaptenzorg (max. € 3861,– bruto). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Solliciteer direct!


Ben jij onze
nieuwe collega?

Solliciteer dan en kom snel een kop koffie bij ons drinken!

Wil je inhoudelijk meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Elina Eker (regiomanager) via 06 23 56 27 86 of je vraag mailen naar werkenbij@prezzent.nl.