Skip to main content

Coordinerend begeleider | ondersteuner

Verschillende locaties: Zaltbommel en Culemborg // 24 tot 36 uur

Ben jij het kompas in onze vernieuwende koers?

En til jij onze begeleiding naar een hoger niveau?
Wij zijn op zoek naar een gedreven Coördinerend Begeleider die niet alleen vanuit het hart werkt, maar ook een expert is in het omgaan met complexe situaties. Je speelt een cruciale rol in het verbeteren van werkprocessen, coördineren van ondersteuning, bevorderen van gezondheid en implementeren van technologie. Samen met het team werk je zowel zelfstandig als in teamverband, waarbij samenwerking met andere organisaties en hulpverleners belangrijk is.

Kortom, we zoeken enthousiaste teamspelers met leiderschapskwaliteiten, een creatieve geest en extra expertise in ouderenzorg, psychiatrie of gehandicaptenzorg.

De locatie

We zoeken meerdere Coördinerend Begeleiders in verschillende regio’s, voor verschillende locaties: Zaltbommel en Culemborg.

Wie zijn wij?

Prezzent wil als kleine en ‘eigenwijze’ organisatie betekenisvol ondersteuning bieden en grenzen verleggen voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Doel is om onze cliënten te helpen hun leven te leiden op een manier die aansluit bij wensen en mogelijkheden.  

Wil je meer weten over Prezzent? Kijk dan hier

wat ga je doen?

Wij zijn op zoek naar een gedreven Coördinerend Begeleider die niet alleen vanuit het hart werkt, maar ook een expert is in het omgaan met complexe situaties. Je speelt een cruciale rol in het verbeteren van werkprocessen, coördineren van ondersteuning, bevorderen van gezondheid en implementeren van technologie. Samen met het team werk je zowel zelfstandig als in teamverband, waarbij samenwerking met andere organisaties en hulpverleners belangrijk is.

Kortom, we zoeken enthousiaste teamspelers met leiderschapskwaliteiten, een creatieve geest en extra expertise in ouderenzorg, psychiatrie of gehandicaptenzorg.

Kun jij schakelen tussen plan en praktijk?
En spreekt een voorstrekkersrol jou aan?
Als Coördinerend Begeleider heb jij een brede rol. Jij bent niet alleen de sturende kracht achter het welzijn van onze cliënten, maar jij bent ook een inspiratiebron voor jouw collega’s. Je bent een voortrekker en brengt vernieuwing en verbetering, waarbij geen complex probleem te groot is. Je hebt niet alleen een scherp oog voor problemen en kansen, maar je weet ook hoe je effectieve oplossingen implementeert.

Jij bent ook persoonlijk ondersteuner waarin je een aantal uren per week zijn gereserveerd voor jouw coördinerende rol. Jij bent onderdeel van het team en biedt ondersteuning. Als persoonlijk ondersteuner neem jij regie op het opstellen van ondersteuningsplannen voor wonen, werk en vrijetijdsbesteding van een aantal cliënten. Dat doe je in samenspraak met hen en betrokkenen. Je leidt het proces, vertaalt plannen naar concrete activiteiten en coacht het team. Je signaleert snel problemen, veranderingen en kansen, en zorgt voor vertrouwen, veiligheid en structuur in de begeleiding. Je vindt het logisch en belangrijk dat je werkt vanuit de vragen en ideeën van de cliënt.

De rol in het team en voor de organisatie

 • Jij hebt een brede rol, waarin je de regie voert op het optimaliseren van het zorgpakket van een cliënt en het team coacht.
 • Als voortrekker pak jij complexe problemen aan, neemt het team hierin mee, en fungeert als vraagbaak en adviseur voor het management.
 • Je ontwikkelt jouw eigen plan op het gebied van specialisatie en deelt kennis binnen de organisatie. Ook lever je een bijdrage aan het opleiden van collega’s in jouw expertise, waarbij je indien nodig (tijdelijk) op een andere locatie werkt.
 • Samen met andere coördinerend begeleiders zit jij in vakgroep met verschillende specialisaties of dezelfde. Jullie delen kennis, expertise en leggen contacten. Jullie ontwikkelen nieuwe vakkennis ook op het gebied van innovatie.
Dit ben jij

Dit ben jij

 • Je bent bedreven in het omgaan met complexe situaties en kunt effectief handelen,
  vooral wanneer snel ingrijpen noodzakelijk is.
 • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en kunt helder communiceren met cliënten, hun omgeving, en diverse disciplines binnen de organisatie.
 • Je kunt naadloos samenwerken met meerdere disciplines zoals gedragskundige, arts verstandelijke gehandicapten en huisarts.
 • Je signaleert snel problemen, veranderingen en vindt effectieve oplossingen.
 • Je kunt je inleven in de behoeften van cliënten met speciale aandacht en bent geduldig bij het bieden van ondersteuning.
 • Je neemt de regie bij het opstellen van ondersteuningsplannen en fungeert als leidend figuur in het team, waarbij leiderschapskwaliteiten essentieel zijn.
 • Flexibiliteit is cruciaal gezien de diversiteit van complexe situaties, je kunt je aanpassen aan steeds veranderende omstandigheden.
 • Je hebt kennis van en affiniteit met zorgtechnologie.
 • Je draagt de verantwoordelijkheid voor het welzijn van de cliënten en bent betrokken bij het bevorderen van hun gezondheid en levenskwaliteit.

  Opleiding en ervaring
 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding in de zorg of sociaaldomein of HBO werk & denk niveau
 • Meerdere jaren ervaring als persoonlijk ondersteuner of begeleider, bij voorkeur in een vergelijkbare setting met complexe zorgvragen.
 • Kennis van en ervaring met complexe situaties, zoals gedrags- en/of verslavingsproblematiek.
 • Specialisatie of kennis op een bepaald gebied, zoals psychiatrie, gehandicaptenzorg, of ouderenzorg, is een pré.

Wat bieden wij

Wat bieden wij

 • Een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief.
 • Een combinatie functie. Je werkt 24 tot 32 uur; 4-8 uur per week je zijn beschikbaar voor de coördinerende taken. Indeling is in overleg en afhankelijk van de regio/locatie.
 • Feedback? Kansen! Zelfreflectie? Check! Wij zijn samen op zoek naar persoonlijke groei.
  Bij Prezzent maak je deel uit van een klein team met korte lijnen ook met je regiomanager en een informele sfeer. Je werkt oplossingsgericht en in een klein team.
 • Indien je aan alle voorwaarden voldoet vindt inschaling plaats in functiegroep FWG 50.
 • Heb je nog geen HBO-diploma dan vindt inschaling plaats op FWG45 met een tijdelijke toeslag. We bieden een ontwikkeltraject van maximaal 2 jaar, met evaluatiemomenten om tot het gewenste niveau te komen.
Solliciteren

Reageer op deze vacature en investeer in jezelf!
De eerste gespreksronde voor deze de functie vindt plaats op maandag 22 januari, met de regiomanagers en/of bestuurder. Onderdeel van de sollicitatieprocedure is een assessment en een vervolggesprek met collega’s uit de teams.

Ook collega’s (interne kandidaten), die voldoen aan dit profiel, vragen we om te reageren op deze vacature. Het kan zijn dat je deze rol als persoonlijk ondersteuner invult op je huidige werklocatie. Of juist overstapt naar een andere Prezzent locatie. Natuurlijk gaan we daarover in ieder geval met je in gesprek. Heb je interesse in deze functie? Reageren kan tot en met 14 januari 2024.

Ben jij de frisse wind in onze zeilen?!
Mail dan jouw CV en motivatiebrief naar werkenbij@prezzent.nl Heb je een vraag over deze vacature of over Prezzent?  Neem dan telefonisch contact op met 0418 680 200 of mail je vraag naar werkenbij@prezzent.nl

Solliciteer direct!


Ben jij onze
nieuwe collega?

Solliciteer dan en kom snel een kop koffie bij ons drinken!

Wil je inhoudelijk meer weten over deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Elina Eker (regiomanager) via 06 23562786 of je vraag mailen naar werkenbij@prezzent.nl.